Шоколад і червоне вино захищає від вірусів, – результати дослідження


Опубликованно 08.03.2018 02:00

Шоколад і червоне вино захищає від вірусів, – результати дослідження

Ресвератрол — міститься у винограді і какао фенольне сполучення — володіє антивірусним ефектом, з'ясували вчені Центрів по контролю і профілактиці захворювань США. Про це повідомляється на сайті MedicalXpress.

Дослідники додавали хімічне з'єднання культури людських клітин, заражених вірусом коров'ячої віспи. Цей інфекційний агент споріднена небезпечного вірусу натуральної віспи, однак не є настільки небезпечним, що робить його зручним у якості модельного об'єкта. Виявилося, що високий рівень ресвератрола в клітинах перешкоджав розмноженню вірусів на ранніх стадіях зараження.

Експерименти на мавпах показали, що ресвератрол також ефективний у боротьбі проти вірусу мавпячої віспи, який вражає приматів, включаючи людини. Захворювання закінчується смертю десяти відсотків хворих.

Ресвератрол — речовина, що виділяється деякими рослинами для захисту від паразитів, наприклад, бактерій або грибів. У великій кількості ресвератрол, що міститься в шкірці винограду і інших фруктів, какао, в горіхах і в червоному вині. Джерелом ресвератролу також є японський горець.



Категория: Здоровье