Вірменський плов з грибами


Опубликованно 11.03.2018 00:40

Вірменський плов з грибами

Цей рецепт плову з грибами дуже простий і швидкий, але страва виходить дуже смачне! Плов з полби дуже красиво виглядає на столі, завдяки розсипчастою структурою і теплому горіхового кольору! Можна використовувати тільки рослинне масло — страва вийде пісним і вегетаріанським. Інгредієнти: Полба (крупа пшенична) 1 стакан Печериці 250 г Цибуля ріпчаста 1 шт. Вода (окріп) 2 скл. Сіль за смаком Масло рослинне 2 ст. ложки Масло топлене або вершкове 2 ст. ложки

Не підходять продукти? Вибери схожий рецепт з інших! Інвентар: Приготування:

Полбу перебираємо і промиваємо під холодною проточною водою, відкидаємо на сито і даємо воді повністю стекти.Ставимо каструлю на середній вогонь, додаємо одну ст. ложку рослинного масла і одну ст. ложку топленого вершкового масла. Добаляем полбу і обсмажуємо 2-3 хвилини. Вливаємо кип'ячену воду з розрахунку 1 до 2, тобто на один стакан полби беремо 2 склянки окропу. Закриваємо кришкою і варимо 35 хвилин. (ВАЖЛИВО! Крупа НЕ ПОВИННА РОЗВАРИТИСЯ! Зернятка повинні бути м'якими, але ціленькими, не розвалюватися!) Поки вариться полба, займемося грибами. Цибулю нарізаємо не дуже великими кубиками, гриби — на 4 частини (маленькі — навпіл). У глибокій сковороді або казані розтоплюємо 1 ст. ложку топленого і рослинної олії. Добавлям цибулю і обсмажуємо 2 хвилини. Потім у сковорідку кладемо гриби і смажимо 3-4 хвилини до золотистого кольору.Гриби готові. Посолимо за смаком гриби і полбу. З'єднайте гриби з полбой. Спробуємо, при необхідності трохи досолим — і плов з грибами готовий! Викладаємо плов з печерицями на блюдо. Ну дуже ситно і смачно!



Категория: Новости