Пастицио


Опубликованно 15.03.2018 00:15

Пастицио

Пастицио — класична грецька запіканка з макаронів, фаршу (з яловичини, теляти або ягняти) з помідорами і вином, все це під шаром соусу бешамель. Це повноцінне блюдо, яке подається на обід або вечеря з салатом зі свіжих овочів. Існують різні варіанти приготування пастицио, ми розглянемо, мабуть, найпоширеніший і простий. Інгредієнти: Для запіканки Фарш яловичий 1 кілограм Макарони (товсті) 500 грам Цибуля ріпчаста 2 штуки Помідори 2 шт (великих) Сир тертий 2 склянки Вино червоне сухе 1 стакан Олія оливкова 1/2 склянки Часник 2 зубчики Масло вершкове 2 столові ложки Яйце 1 штука Сіль за смаком Перець червоний за смаком Перець чорний за смаком Мускатний горіх 1 щіпка Гвоздика 1 щіпка Орегано за смаком Кориця 1 паличка Для соусу бешамель Масло вершкове 125 грам Борошно 100 грам Молоко 1 літр Яєчні жовтки 1-2 штуки (за бажанням) Сир пармезан 40 г (за бажанням)

Не підходять продукти? Вибери схожий рецепт з інших! Інвентар:

Форма для запікання, каструля, віночок, ніж, дошка, сковорода, лопатка, друшляк. Приготування: Крок 1: готуємо фарш.

Цибулю дрібно наріжте. Обсмажте його потім в оливковій олії до м'якості. Додати яловичий фарш і продовжуйте готувати.

Залийте червоним сухим вином, гарненько перемішайте і готуйте, поки вино не випарується. Додайте пропущені через прес зубчики часнику, перець чорний і червоний, орегано, гвоздику, мускатний горіх, корицю і сіль. І натріть сюди ж помідори, шкірку від них викиньте.

Тушкуйте все разом, поки соус не стане густим, тобто ще близько 20 хвилин, часто помішуючи. Крок 2: готуємо соус бешамель.

Для приготування бешамеля спочатку розтопіть і нагрійте вершкове масло.

Додайте борошно і добре перемішайте, не знімаючи соус з вогню.

Влийте молоко, продовжуй змішувати, щоб розбити грудочки. Варіть соус до загусання.Додайте сир, щоб він розплавився, а потім, як соус охолоне, яєчні жовтки. Все це необов'язково, але так смачніше.Посоліть, поперчіть за смаком. Крок 3: збираємо пастицио.

Зваріть макарони, змішайте з оливковою олією і перекладіть в глибоку форму для запікання.

Посипте макарони половиною тертого сиру.

Зверху викладіть весь тушкований у вині з помідорами фарш.

І залийте все соусом бешамель, змішаним з яєчними жовтками.

Посипте зверху другою половиною тертого сиру. Крок 4: запікаємо пастицио.

Розігрійте духовку до 180 градусів і відправте в неї пастицио на 45 хвилин або до рум'яного кольору зверху.

Залиште після запікання пастицио на столі. Нехай відпочине протягом 30 хвилин, інакше при нарізуванні буде розвалюватися. Крок 5: подаємо пастицио.

Наріжте пастицио на порційні шматочки і подавайте як самостійне блюдо. Прекрасний обід або вечерю для всієї родини, смачний і досить простий у приготуванні.Приємного апетиту!



Категория: Новости