Дієтологи визнали користь сала


Опубликованно 20.04.2018 15:10

Дієтологи визнали користь сала

Останнім часом в Європі виникає свого роду мода на свинячий жир, його оголосили мало не найкориснішим з усіх, що використовуються в приготуванні їжі.

Наприклад, британські дієтологи запевняють, що в салі міститися необхідні для людини «хороші» мононенасичені жири, які сприяють пониженню рівня нездорового холестерину.

Британська асоціація дієтологів закликала до термінової реабілітації свинячого жиру, і вже йдеться про те, що він дуже корисний для серцево-судинної системи, більше ніж масло. Насиченість сала мононенасиченими жирами стала його перевагою, і воно тепер включено в список продуктів оздоровчої дієти, особливо рекомендується тим, кому потрібно відновити сили.

Вчені лише рекомендують утримуватися від переробленого сала, що містить небезпечні трансжири, і радять користуватися салом від вільно пасуться фермерських свиней.

Однак сало відрізняється своєю високою калорійністю, в ньому на 20% більше калорій, ніж в маслі, що може відлякати людей, що стежать за своєю вагою. Зате сало є найбагатшим джерелом життєво важливого вітаміну D, в ньому його на 50% більше ніж у вершковому маслі.



Категория: Здоровье