Американські вчені назвали ще одну небезпека фаст-фуду
Опубликованно 25.04.2018 08:30
Звичка приймати їжу поза домом загрожує не тільки збільшенням ваги з-за великої кількості цукру і жиру, але й проникненням в організм хімічних речовин, що викликають гормональні порушення. До такого висновку прийшли американські дослідники з США, стаття яких опублікована в журналі International Environment.
Американські вчені з'ясували, що прийом їжі в ресторанах і кафе піддає наш організм на 35% більшому впливу хімічних речовин, ніж домашнє харчування. Мова йде про містяться в пластикових виробах фталатах, які порушують статевий розвиток хлопчиків. Наука довела здатність фталатів викликати серйозні гормональні порушення.
Дослідники з США з'ясували, що різного роду їжа на винос начебто бургерів заражена фталатами. Пластик вже давно є важливим матеріалом для ресторанної індустрії, і особливо багато його у фастфуді. Якщо пластикова упаковка порушується яким-небудь чином, то зростають ризики того, що знаходиться всередині їжа отримає порцію фталатів. Ці хімікати містяться в багатьох повсякденних предметах - від зубних щіток до одягу і пластикових рукавичок. Найчастіше вони виділяються з пластику при нагріванні або при дуже довгому зберіганні.
Природно, що ми вважаємо за краще отримувати в ресторанах і кафе гарячу їжу, але саме в цей момент туди і проникають фталати. Після цього ми можемо вдихати їх, ковтати і перетравлювати, або поглинати токсини через шкіру.
Категория: Здоровье