М'який шашлик з яловичини


Опубликованно 30.04.2018 07:10

М'який шашлик з яловичини

М'який шашлик з яловичини — це не страва, це цілий ритуал. Спершу потрібно вибрати м'ясо, з поганого м'яса хороший шашлик не вийде, потім замаринувати його і якісно посмажити. І хороша компанія повинна до цього всього обов'язково додаватися. Компанію я вам, на жаль, скласти не зможу, а от рецептом відмінного маринаду поділюся з задоволенням! Інгредієнти: Основні Часник гранульований 2,5 чайної ложки Горіх мускатний 1,5 чайної ложки Кардамон 1,5 чайної ложки Перець духмяний 1 чайна ложка Паприка 1 чайна ложка Сіль за смаком Перець чорний мелений за смаком Яловичина (вирізка) 1,3 кілограма Цибуля червона 1 штука Перець болгарський зелений 1-2 штуки Перець болгарський жовтий 1-2 штуки Для маринаду Лимон (тільки сік) 2 штуки Цибуля червона 1 штука Олія оливкова Extra Virgin 1 стакан Вино червоне сухе 1 стакан

Не підходять продукти? Вибери схожий рецепт з інших! Інвентар:

Шампури, тарілка, ніж, мангал. Приготування: Крок 1: готуємо інгредієнти.

М'ясо беріть краще охолоджене, але якщо знайшлося тільки заморожене, розморожуйте його акуратно, поступово, спершу переклавши в холодильник, а потім вже при кімнатній температурі. Наріжте яловичину кубиками однакового розміру, приблизно 2-2,5 сантиметра.Такого ж розміру, як шматочки м'яса, наріжте болгарський перець і червоний лук. Крок 2: маринуємо яловичину.

Змішайте разом гранульований часник, мускатний горіх, кардамон, запашний перець, паприку і сіль. Додайте це все м'ясо і гарненько перемішайте.

У великій тарілці змішайте вино, оливкову олію, крупно нарізану цибулю і лимонний сік. Ретельно все перемішайте, знизавши трохи цибулю руками.

Додайте в маринад яловичину, добре перемішайте, накрийте і відправте в холодильник на кілька годин або на ніч.За годину до смаження м'яса потрібно дістати яловичину з холодильника і дати їй погрітися при кімнатній температурі. Крок 3: нанизуємо на шампури.

На шампури надіньте шматочки маринованої яловичини, чергуючи їх з цибулею і перцем. Посипте свіжомеленим чорним перцем. Залишився маринад далеко не забирайте. Крок 4: готуємо м'який шашлик з яловичини.

Розігрійте гриль і викладіть на нього ваші шашлики. Готуйте, періодично змащуючи м'ясо і овочі маринадом. Не забувайте перевертати і стежити за температурою. У загальній складності смажаться шашлики з яловичини близько 8 хвилин. Крок 5: подаємо м'який шашлик з яловичини.

Перед подачею шашлик з яловичини викладіть на тарілку і дайте полежати протягом 5-ти хвилин, а потім вже можна приступати до дегустації.Приємного апетиту!



Категория: Новости