Шашлик з лимоном


Опубликованно 28.06.2018 10:20

Шашлик з лимоном

Шашлик з лимоном — це ніжне м'ясо, мариноване в цитрусовому соку. Особливо багато спецій у шашлик я волію не додавати, вони повинні підкреслювати смак м'яса, а не забивати його. Крім того, на мій погляд, важлива подача, легкий сирний соус і салат зі свіжих овочів стануть прекрасним гарніром до соковитого м'ясному шашлику. Інгредієнти: Для шашлику М'ясо (баранина, кролик та індичка) 500 грам Лимон 1 штука Цибуля червона 4 штуки (середнього розміру) Часник 3 зубчики Орегано 5 чайні ложки Олія оливкова 2 столові ложки Сіль за смаком Перець чорний за смаком Для подачі Сир (гомогенізований) 200 грам Огірок 1 штука Оливки 100 грам Помідори черрі 500 грам Салат Ромен 1 штука Сіль за смаком Цибуля червона 1 штука Олія оливкова 3 столові ложки Орегано за смаком Перець чорний за смаком Лимонний сік за смаком

Не підходять продукти? Вибери схожий рецепт з інших! Інвентар:

Шпажки, тарілка, терка, столова ложка, мангал або духовка. Приготування: Крок 1: маринуємо м'ясо.

М'ясо наріжте кубиками зі сторонами по 2 сантиметри. Намагайтеся, щоб на кожному шматочку була невелика прошарок жиру.Перекладіть м'ясо в тарілку і натріть туди ж цедру одного лимона. Потім розріжте лимон навпіл і з однієї половинки вичавіть в м'ясо сік. Подрібніть 3 зубчики часнику і так само відправте їх в тарілку з шашликом. Туди ж додайте орегано, масло, сіль і перець. Дуже добре перемішайте.Приберіть м'ясо маринуватися в холодильник на 1 годину. Крок 2: готуємо шашлик.

Через годину вийміть м'ясо з холодильника і дайте трохи постояти при кімнатній температурі.В цей же час червоний лук наріжте товстими кільцями і акуратно змастіть оливковою олією.По черзі надіньте на шпажки шматочки м'яса і кільця цибулі в порядку: два шматочки м'яса і один шматочок цибулі.А тепер надсилайте все готується, якщо на мангалі, то чудово, головне не давати вугілля горіти і вчасно перевертати шпажки. У мене запікати шашлик буде духовка. Для цього її треба розігріти до 160 градусів зі включеною конвекцією. Запікати шашлик в духовці протягом 45 хвилин. Крок 3: готуємо соус.

Поки готується шашлик, беріться за приготування доповнення до нього.Спершу соус. Для нього вам потрібно змішати гомогенізований натуральний сир з тертою свіжим огірком. Спершу натріть огірок, змішайте його з сіллю, перцем і орегано, а вже потім додайте сир. Готовий соус відправте в холодильник на 20 хвилин. Крок 4: готуємо салат.

Покришіть крупно листя салату, помідори черрі, оливки і червоний лук.Окремо змішайте сік з половинки лимона, що залишилася з маслом, сіллю, перцем і орегано. Ретельно перемішайте, щоб вийшла емульсія.Вилийте заправку в салат і перемішайте овочі. Крок 5: подаємо шашлик з лимоном.

Готовий шашлик викладіть на тарілку поряд з салатом і ніжним соусом. Подавати відразу ж після приготування.Приємного апетиту! Поради до рецепту:

– Замість сиру для приготування соусу можна використовувати натуральний грецький йогурт.



Категория: Новости