Шаурма з куркою


Опубликованно 05.07.2018 21:40

Шаурма з куркою

Шаурма — страва близькосхідної кухні. М'ясо для шаурми підсмажують, як правило на вертикальному грилі і по мірі готовності, зрізають невеликими тонкими шматочками. До підсмаженої м'яса додають свіжі овочі і разом з часниковим соусом загортають в тонкий лаваш або начиняють піту. Їдять шаурму руками, саме тому вона ідеально підходить для вуличної їжі, коли не потрібні столові прилади і посуд, а смачну і ситну шаурму можна з'їсти швидко, практично на бігу. Однак, шаурма хороша і для домашнього обіду або вечері, а приготувати шаурму в домашніх умовах можна на сковороді-гриль або на відкритому грилі, за містом. Для цього потрібні курячі стегенця, спеціальний маринад, овочі і лаваш. Інгредієнти: Куряче стегно 300 г Огірки свіжі 150 г Огірки солоні-150 г Капуста білоголова 250 г Цибуля червона-50 г Помідори свіжі 150 г Морква-70 г Часник 50 г Лаваш 2 шт. Масло рослинне по смаку Сіль 1,5 ч. ложки Сухий часник ? ч. ложки Мелена зіра ? ч. ложки Паприка солодка ? ч. ложки Куркума ? ч. ложки Коріандр ? ч. ложки

Не підходять продукти? Вибери схожий рецепт з інших! Інвентар:

сковорода Приготування:

Крок 1.

Курку нарізаємо на тонкі пласти і злегка відбиваємо м'ясо дерев'яним молоточком. Викладаємо на тарілку шар курки і посипаємо половиною спецій: сухий часник, зіра, коріандр, куркума, паприка, сіль і збризкуємо 1 ст. ложкою рослинного масла. Потім викладаємо другий шар курки і посипаємо спеціями і збризкуємо рослинним маслом. Залишаємо курку маринуватися на 30 хвилин. Крок 2.

Нарізаємо капусту, огірки і цибулю тонкою соломкою, моркву натираємо на крупній тертці, помідори нарізаємо півкільцями. Капусту і моркву змішуємо в мисці, додаємо 1/2 ч. ложки солі перемішуємо і розминаємо рукою. Крок 3.

Розігріваємо сковороду гриль і обсмажуємо мариновані пласти курки на середньому вогні з кожного боку по 3 хвилини до готовності. Готову курку нарізаємо соломкою. Крок 4.

Якщо лаваш великий, розрізаємо його на 2 частини. Викладаємо начинку на лаваш, відступаючи від країв лаваша, знизу відступ повинен бути більше. Викладаємо 2 ст. ложки часникового соусу і розподіляємо начинку у формі прямокутника. Зверху кладемо шар капусти з морквою 1-2 ст. ложки, поливаємо 1-2 ч. ложками часникового соусу. Зверху додаємо шар курки, потім огірки, помідори і цибулю, і знову, 1-2 ч. ложки часникового соусу. Крок 5.

Міцно звертаємо трубочкою з боку начинки, робимо два обороту, загинаємо краю і доворачиваем до кінця лаваша. Крок 6.

На розігрітій сковороді обсмажуємо лаваш по 1 хвилині з кожної сторони. Шаурма готова. Приємного апетиту!



Категория: Новости