Картопля по-французьки з сиром


Опубликованно 06.08.2018 21:20

Картопля по-французьки з сиром

Картопля по-французьки з сиром — приголомшливе блюдо, спробувавши його ви здивуєтеся, до чого смачним може бути звичайна картопля, яка, здавалося б, вже ніяк не може вас здивувати. Рекомендую! Інгредієнти: Картопля 6 штук (1 кілограм) Сметана 150 грам Молоко (3,5%) 200 мілілітрів Сир Емменталь 100 грам Вершкове Масло-30 грам Часник 1 зубчик Мускатний горіх на кінчику ножа Сіль за смаком Перець за смаком

Не підходять продукти? Вибери схожий рецепт з інших! Інвентар:

Форма для запікання, сотейник, ніж, духовка, фольга. Приготування: Крок 1: готуємо картоплю.

Більшу частину масла розімніть при кімнатній температурі, змішайте з подрібненим часником і цією сумішшю промажте форму для запікання (дно і краї).Картопля наріжте тонкими скибочками і укладіть у форму шарами, кожен шар, окрім верхнього, посипайте перцем і сіллю, а верхній — тільки сіллю.Поверх картоплі покладіть решту вершкового масла. Крок 2: готуємо молочний соус.

Молоко змішайте в сотейнику зі сметаною і мускатним горіхом (краще всього, якщо він буде тільки натерт). Нагрійте суміш, помішуючи, але не кип'ятіть.

Обережно по краю налийте соус у форму з картоплею. Можливо, вам знадобитися не весь потрібно тільки щоб молоко діставало до краю верхнього шару картоплі, але не покривало його зверху. Крок 3: запікаємо картопля по-французьки з сиром.

Накрийте форму для запікання фольгою і відправте картоплю в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Через пів години, зніміть фольгу і посипте верх картоплі тертим сиром Емменталь і відправте далі запікатися ще на 30 хвилин або поки сир не розплавиться, а молоко не випарується. Крок 4: подаємо картопля по-французьки з сиром.

Дістаньте картоплю з духовки і дайте йому постояти 15 хвилин. Потім наріжте його на порції і подавайте як основне блюдо.Приємного апетиту!



Категория: Новости