Чорна баба


Опубликованно 12.08.2018 13:50

Чорна баба

Приготування:

Крок 1.

Змішати борошно, цукор і харчову соду. Поступово додаємо олію і добре перемішуємо. Далі потрібно поступово влити кефір. Змішати до однорідної консистенції. Слідом додати молоко і знову все добре змішати. Останній вливаємо горілку. В оригінальному рецепті використовується біле домашнє вино, але в мене його не виявилося. Тому приблизно 25 мл горілки замінять 100 мл вина. Тісто вийде дуже рідким. Так і повинно бути. Крок 2.

Далі треба збити в окремому посуді яйця. Я збивав за допомогою міксера 5 хвилин. Потрібно збивати до піни. Далі потрібно з'єднати яйця і тісто. Все перемішати до однорідної маси. Далі потрібно підготувати посуд в якій будемо випікати. У мене казан. Ви ж можете використовувати гусятницю або інший посуд. Якщо у вас є посуд з антипригарним покриттям, можна не змащувати. А я змастив вершковим маслом внутрішню поверхню, посипав панірувальними сухарями. Виливаємо тісто в казан. Накриваємо кришкою. Крок 3.

Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 1,5 години, потім знижуємо температуру до 100 градусів і випікаємо ще 1,5 години. Потім вимикаємо плиту і залишаємо мінімум ще на 30 хвилин у духовці. ВАЖЛИВО!!! Кришку казана не відкриваємо до повної готовності. Інакше все зіпсуєте. (Якщо у вас немає кришки до вашої формі, накрийте щільно фольгою.) Коли виймаємо з духовки, можна ще залишити щоб охололо, але впевнений, що терпіння у вас, як і у мене, не буде, тому акуратно відкриваємо кришку, накриваємо тарілкою за розміром і перевертаємо казан. Ось така повітряна випічка у вас повинна вийде. Нарізаємо на невеликі шматочки. Приємного апетиту.



Категория: Новости