Яблучний пиріг
Опубликованно 05.09.2018 11:20
Приготування:
Крок 1.
У просіяне борошно додати сіль і перемішати, додати м'яке вершкове масло, нарізане маленькими шматочками і виделкою добре перемішати з борошном, додати холодну воду і вимісити тісто до однорідного стану. Крок 2.
Тісто загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 1 годину. Крок 3.
Яблука очистити від шкірки і серцевини, нарізати на шматочки середнього розміру. Крок 4.
Додати в підготовлені яблука цукор, корицю, мелений мускатний горіх, борошно і добре перемішати. Крок 5.
Відпочиле тісто розрізати на 2 частини. Крок 6.
На лист харчового пергаменту і посипати трохи борошна, покласти 1 частина тесту на папір і сформувати невеликий корж, посипати борошном і зверху покласти лист пергаменту, розкачати тонкий пласт тіста між двома листами пергаменту. Тісто має бути розміром з форму для випікання (24 см) з урахуванням бортиків. Крок 7.
Покласти розкатане тісто у форму і викласти на тісто підготовлені яблука. Крок 8.
Розкачати в тонкий пласт другу частину тіста і закрити шарлотку зверху, скріпити краю нижньої і верхньої пластини тіста, обрізати зайве тісто. Виделкою притиснути краї тіста по колу форми. Крок 9.
Змастити шарлотку молоком і посипати 1 ст. л. цукру. Крок 10.
У центрі шарлотки зробити невеликі надрізи. Крок 11.
Розігріти духовку до 200°С і випікати 50 хвилин. Крок 12.
Готову шарлотку остудити і дати постояти не менше 3-х годин. Крок 13.
Шарлотку можна подати з кулькою морозива. Приємного апетиту!
Категория: Новости