Сливове варення на зиму


Опубликованно 07.09.2018 02:00

Сливове варення на зиму

Приготування:

Для цього варення нам знадобиться стигла слива (в цьому році я брала тернівку, але виходить дуже смачно і з угорки). Ретельно її моєму і даємо стекти зайвої рідини. Ділимо всі сливи на половинки.Засипаємо сливи цукром і залишаємо на 5 годин, поки фрукти не пустять сік. Дуже акуратно перемішуємо дерев'яною лопаткою.Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, зменшуємо максимально вогонь і проварюємо близько 5 хвилин, постійно помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Проваривши трохи, знімаємо з вогню і залишаємо варення накритим на 10 годин. Ту ж саму процедуру проводимо на наступний день (я зазвичай залишаю на ніч, а вранці знову проварюю).Таких процедур потрібно 2-3. Чим більше разів проварювати його, тим густіше буде сливове варення на зиму.Розливаємо гаряче варення в стерилізовані банки, закатуємо і відправляємо в комору або льох.



Категория: Новости