Лікарі розповіли про користь чорносливу


Опубликованно 19.09.2018 10:30

Лікарі розповіли про користь чорносливу

Якщо складати рейтинг найкорисніших продуктів харчування на світі, то в першу п'ятірку напевно потрапить чорнослив. Він володіє таким гігантським кількістю плюсів для здоров'я, що експертам довелося чимало потрудитися, щоб відібрати вісім найголовніших.

Почнемо з поживності чорносливу, так як в 100 г цього продукту міститься 277 калорій, 75 г вуглеводів, 7 г харчових волокон, 2 г білків, 20% необхідної добової дози калію, 14% магнію, 18% міді, 15% марганцю, 5% заліза і 12% вітаміну B6. Чорнослив багатий антиоксидантами, які вкрай важливі для всіх аспектів здоров'я. У ньому достатня кількість харчових волокон, необхідних для нормального функціонування кишечника. У чорносливу низький глікемічний індекс, що робить його відмінним продуктом для знаходяться на дієті.

Чорнослив насичений антиоксидантами, б'ються з різними хворобами, включаючи флавоноїди, каротиноїди і феноловую кислоту. Вони запобігають ризик діабету, старечого недоумства, певних видів раку, розладів очей і м'язової системи. Чорнослив позитивно впливає на здоров'я мозку, поліпшуючи його функціонал. В ході дослідження було доведено, що ягоди забезпечують більш швидкі і менш болючі натуральні пологи.

Чорнослив вважається відмінним натуральним підсолоджувачем, оскільки в ньому міститься фруктоза. Є дані про те, що чорнослив позитивно впливає на здоров'я кісток, оскільки має кілька найцінніших мінералів, включаючи фосфор, калій, кальцій і магній. Нарешті чорнослив допомагає стабілізувати рівень цукру в крові, що робить його відмінним продуктом для діабетиків.

 



Категория: Здоровье