Смажений перець по-болгарськи


Опубликованно 23.09.2018 18:10

Смажений перець по-болгарськи

Приготування:

Для того, щоб блюдо вийшло смачним і ситним, нам при покупці необхідно правильно вибрати перець. Перець повинен бути без вад, бажано середніх розмірів, з м'ясистими стінками, з хвостиками і стиглий. Форма і колір не мають значення. Першим етапом приготування буде смаження перцю на сковороді. Вибираємо сковороду побільше, наливаємо в неї рослинна олія (рафінована) і перець обсмажуємо з усіх боків на середньому вогні. Щоб звести до мінімуму кількість жирних бризок, накриваємо сковороду кришкою. Перець вважається готовим, коли самі щільні і товсті його частини (носик і підстава) стали м'якими і легко піддаються натискання виделкою або лопаткою. Обсмажений перець викладаємо на блюдо — нехай остигає. Поки наш перець остигає, нам потрібно приготувати підливу (засмажку). Для приготування підливи нам необхідно порізати великими кубиками цибулю, натерти моркву на крупній тертці. Спочатку злегка обсмажуємо цибулю, потім додаємо моркву. Не чекаючи, коли цибулю з морквою приготуються, рівномірно додаємо в зажарку борошно і помішуємо. Коли зажарка придбає золотистий колір, можна додати томатну пасту. Томатна паста спочатку кладеться в пів-літрову банку, потім додаємо воду, ретельно розмішуємо, сіль і цукор додаємо в рівних частках, в кінці можна додати трохи лимонної кислоти (на кінчику ножа). Ретельно перемішавши вміст банки, виливаємо його в готову зажарку, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на повільному вогні хвилин 10, періодично помішуючи, щоб не підгоріло. До цього часу наш перець вже охолов на блюді і ми можемо очищати його від шкірки (тонкої пленочки). Очищений перець красиво викладаємо на тарілку по колу. Коли наш перець повністю буде очищено і викладають на блюдо, заливаємо його гарячою засмажкою так, щоб хвостики залишалися на поверхні, так нам зручніше буде його їсти. Чекаємо поки наша страва охолоне, потім ставимо його в холодильник і до столу подаємо в охолодженому вигляді (за бажанням). Блюдо готове до вживання. Їжте перчик зі свіжим хрустким хлібцем і ви пошкодуєте, що не пробували цього блюда раніше. Приємного апетиту!



Категория: Новости