Названо продукти, здатні швидко підвищити імунітет


Опубликованно 07.10.2018 09:20

Названо продукти, здатні швидко підвищити імунітет

Імунна система — це щит від хвороботворного впливу мікробів і вірусів. Але для підтримки цього щита важливо вести здоровий спосіб життя, частиною якого є збалансована дієта.

Ці 5 продуктів варто додати в раціон, щоб не захворіти.

Йогурт

Відомо, що в йогурті містяться різні «хороші» бактерії у великій кількості.

Результати одного з досліджень показали, що вживання йогурту може допомогти пацієнтам з запальними захворюваннями кишечника поліпшити свій стан і імунну відповідь.

Гриби

Гриби є багатим джерелом антиоксидантів, що забезпечує їх протизапальні властивості. Вважається, що клітини, з яких формуються гриби (вони називаються міцелій), володіють потужними властивостями в боротьбі проти хвороботворних вірусів і бактерій.

Результати дослідження, проведеного вченими з Університету Флориди (University of Florida), США, свідчать про підвищення імунітету серед людей, які щодня їли гриби шиітаке.

Курячий суп

Це добре відоме і улюблене багатьма блюдо. До того ж його легко вживати під час хвороби, коли апетит не в кращому стані. Він також може стати джерелом надходження корисних мінералів, таких як кальцій, сірку та магній.

«Вважається, що здатність курячого супу боротися з хворобою пов'язана з амінокислоту цистеїн, яка виділяється з курячого м'яса під час його приготування. Гаряча рідина в супі також допомагає підтримувати оптимальний рівень гідратації», — зазначає представник Академії харчування та дієтології (Academy of Nutrition and Dietetics), США, Аліса Рамсі (Alissa Rumsey).

Горіхи

Горіхи містять довгий перелік поживних речовин, які корисні для здоров'я. Бразильські горіхи у великій кількості містять селен і є відмінним продуктом для підвищення імунітету. Експерти з харчування радять не зупинятися на одному і вживати якомога більше видів горіхів.

«Вітамін Е — потужний антиоксидант, який допомагає організму боротися з інфекцією», — повідомляє дієтолог Крістін Кіркпатрік (Kristin Kirkpatrick) з Клівлендського інституту оздоровлення (Cleveland Clinic Wellness Institute), США.

Мигдаль, арахіс, фундук і насіння соняшнику — все це прекрасні джерела вітаміну Е.

Є думка, що часник — ще один відмінний джерело антиоксидантів. Часник містить сполуки, які надають потужну бактерицидну дію, сильний вплив на імунну систему і можуть також сприяти кращому засвоєнню мінералів з їжі.

В результаті одного з досліджень в учасників з групи, яка їла часник, відзначали не тільки більш низький ризик виникнення застуди, але і скорочення тривалості застуди на 70% в порівнянні з учасниками групи плацебо. Результати інших досліджень також дозволяють вважати, що існує зв'язок між вживанням часнику і зниженням ризику розвитку серцево-судинних захворювань, а також поліпшенням психічного здоров'я.



Категория: Здоровье