Рання вечеря знижує ризик розвитку ракових пухлин, – результати дослідження


Опубликованно 09.10.2018 20:30

Рання вечеря знижує ризик розвитку ракових пухлин, – результати дослідження

Люди, які вечеряють рано і витримують хоча б двогодинний інтервал між вечерею і відходом до сну, рідше стикаються з раковими захворюваннями, зокрема з раком молочної залози і простати. Про це йдеться в новому дослідженні, опублікованому в Journal of Cancer.

Згідно з дослідженням, у людей, які вечеряли рано, ймовірність розвитку вищеназваних пухлин нижче на 20% порівняно з тими, хто вечеряє після десяти годин вечора.

Всі попередні дослідження про зв'язок між раком і дієтою стосувалися лише складу раціону, наприклад, того, як споживання червоного м'яса, овочів і фруктів впливає на ризик розвитку раку. Однак іншим факторам вживання їжі приділялося дуже мало уваги: режиму харчування, пізнього вечері.

Тепер же вчені з Барселонського інституту глобального здоров'я (ISGlobal) вивчили спосіб життя і хронотип (перевагу ранкової або вечірньої активності) учасників. Дослідження включало 621 випадок раку простати і 1205 випадків раку молочної залози, а також контрольних учасників без цих захворювань. При інтерв'юванні людей ставили питання про те, в який час вони їдять, дізнавалися їх звички, пов'язані зі сном. Також учасники заповнювали анкети, що стосуються дотримання рекомендацій з профілактики раку.

Дослідження показало, що схильність до більш раннього розкладом прийому їжі (до 9 годин вечора) пов'язано з більш низьким ризиком розвитку раку.



Категория: Здоровье