Тісто для піци м'яке і пишне
Опубликованно 24.11.2018 15:50
Приготування:
Дріжджі і цукор розчинити в теплій воді, додати 3-4 ст. л. борошна, перемішати, залишити на 15 хвилин.
В отриману опару додати сіль, рослинне масло і борошно, поступово замішуючи м'яке еластичне тісто. Вимісити хвилин 5, сформувати колобок і залишити тісто відпочивати хвилин на 40 – 1 годину, тісто має підійти і збільшитися в об'ємі.
Для «лінивого» соусу помідори подрібнити дуже дрібно, на сковороді випарити з них зайву рідину, додати дрібно нарізаний часник і базилік, сіль і цукор за смаком. Якщо не лінуватися, то можна прибрати шкірку з помідорів, попередньо їх пробланшировав (опустити на 5 хвилин в окріп, потім в крижану воду, шкірка буде добре відходити).
Тісто розгортаємо в коло товщиною 0,5 см акуратно, щоб максимально зберегти сформувалися бульбашки повітря.
Змащуємо заготівлю піци соусом. Зверху викладаємо начинку (начинки беріть стільки ж, скільки і тесту).
Прогріваємо Духовку до 250 градусів, випікаємо 10-12 хвилин, не більше, не слід пересушувати тісто і начинку.
Кірки готової гарячої піци можна змастити оливковою олією, а можна пропустити цей крок, зверху накрити буквально 2 хвилини рушником, щоб вони розм'якшилися.
Тісто виходить дуже пишним і м'яким, перевірено неодноразово на особистому досвіді. Весь рецепт з подробицями дивіться, будь ласка, відео.
Категория: Новости