Лікарі розповіли, кому необхідно регулярно їсти сочевицю


Опубликованно 04.12.2018 00:30

Лікарі розповіли, кому необхідно регулярно їсти сочевицю

Канадські дослідники з Університету Гельфа виявили, що існує дешевий і доступний продукт, який сприяє поліпшенню роботи щитовидної залози, а також серцево-судинної системи. Цим продуктом виявилася сочевиця, червона і зелена.

Дослідники провели експеримент за участю 24 осіб. В рамках досвіду добровольці протягом тижня повинні були харчуватися сумішшю з рису з сочевицею і картоплі з сочевицею (в пропорціях 50 на 50), а також тільки рисом або тільки картоплею.

Сочевиця дуже корисна для жінок. Порція сочевиці містить до 90% необхідної людині добової норми фолієвої кислоти, тому лікарі рекомендують включати її в раціон вагітним жінкам для правильного формування плоду.

Учасникам заміряли рівень цукру в крові, а також артеріальний тиск. Через тиждень з'ясувалося, що вживання сочевиці істотно покращує ці параметри. У людей, що вживали рис і сочевицю, рівень цукру був на 20% нижче, ніж у тих, хто їв просто рис. У добровольців, хто харчувався картоплею і сочевицею, аналогічний показник рівень цукру був нижче на 35%.

Крім цього, в учасників було зафіксовано зниження вмісту холестерину в крові та нормалізація тиску.

«Сочевиця вкрай необхідна людям, що страждають від захворювань ендокринної та серцево-судинної систем», - резюмували в підсумку наукові фахівці.

У сочевиці міститься багато крохмалю, натурального цукру, ненасичених жирних кислот Омега-3 і Омега-6. Особливо багата сочевиця такими мікроелементами, як магній, калій, залізо. Завдяки великій кількості розчинної клітковини вживання страв із сочевиці покращує травлення, захищає від раку прямої кишки.



Категория: Здоровье