Лікарі перерахували продукти, що викликають коливання цукру в крові
Опубликованно 07.01.2019 18:40
Експерти в області харчування розповіли про те, що вживання деяких продуктів призводить до різких стрибків рівня глюкози в крові, і при постійному їх присутності в раціоні може розвинутися резистентності до інсуліну.
У разі такого порушення клітини організму перестають нормально реагувати на інсулін, що виробляється підшлунковою залозою, - діабет на цьому тлі може виникнути дуже швидко.
Білий рис
Даний продукт значно оброблений, тому в ньому дуже мало клітковини, що захищає від «сплесків» глюкози в крові. Згідно з висновком експертів, поїдання рису частіше 5 разів у тиждень відразу у багато разів збільшує ризик розвитку діабету.
Борошняне
Біла рафінована борошно мало чим відрізняється від білого шліфованого рису ми спостерігаємо все ті ж різкі злети рівня цукру в крові, сприяють інсулінової резистентності.
Ковбасні вироби
В них міститься надмірна кількість насичених жирів, консервантів, крохмалю і смакових добавок. Подібне поєднання «вбиває» травну систему, позбавлену ферментів для засвоєння численних компонентів, більшості яких не існує в природі.
Молоко
Якщо пити занадто багато молока, що містить в собі насичені жири, можна швидко обзавестися власним жирком. Додаткова жирова тканина викликає відносну інсулінову недостатність і діабет. Для дорослої людини склянки молока в день цілком достатньо.
Солодощі
Тим, хто не може жити без солодкого, потрібно шукати варіанти корисних ласощів, які можуть постачати організм вітамінами, мінералами і клітковиною.
Вживання солодощів, які позбавлені даних компонентів, викликає «вибуховий» підвищення цукру в крові.
Категория: Здоровье