Вино і шоколад: популярний дует уповільнює процес старіння


Опубликованно 19.01.2019 23:00

Вино і шоколад: популярний дует уповільнює процес старіння

Вино й шоколад – вишукане смакове поєднання двох популярних продуктів. У своїх дослідженнях вчені відзначають, що їх вживання благотворно позначається на здоров'ї.

Так, вчені Центрів з контролю і профілактики захворювань США з'ясували, що фенольне сполучення ресвератрол володіє антивірусним ефектом. У великій кількості ресвератрол, що міститься в шкірці винограду і інших фруктів, какао, в горіхах і в червоному вині.

У масштабному дослідженні, яке провели фахівці з Інституту імені Роберта Коха (Німеччина), зазначається, що вживання одного келиха червоного вина в день на 12% знижує ризик розвитку раку простати. Даний ефект, як пояснюють автори проекту, пов'язаний, швидше за все, з тим, що містяться у вині поліфеноли впливають на агрегацію артеріальних тромбоцитів та чутливість до інсуліну.

Примітно, що, як з'ясували експерти з Austrian university, один келих білого вина в день на 26% підвищує ризик розвитку простатиту.

Гидрохиноны, що входять до складу шоколаду, чаю, кави та вина, запобігають окислювальний процес і уповільнюють процес старіння. Як йдеться в дослідженні вчених з Університету Ерланген — Нюрнберг (Німеччина), даного ефекту вдається досягти за умови поєднання гидрохинонов з цинком.

Група американських вчених під керівництвом Чи Берка (Lee Berk) з Університету Лома-Лінда виявила, що регулярне вживання гіркого шоколаду з вмістом какао не менше 70 відсотків покращує роботу імунної системи та підвищує мозкову активність.



Категория: Здоровье