Десерт без випічки «Мандарин»


Опубликованно 25.01.2019 16:30

Десерт без випічки «Мандарин»

Приготування:

1) Приготуємо крем. У сотейнику з товстим дном з'єднуємо 2 яйця, 100 гр. цукру, 10 гр. ванільного цукру 40 гр. борошна. Перемішуємо і потроху вливаємо 500 мл молока. Добре перемішуємо до повного розчинення грудочок. Ставимо на вогонь і постійно помішуючи доводимо до кипіння і загустіння. Найкраще перемішувати віночком. Знімаємо з вогню і додаємо 20 гр. швидкорозчинного желатину. Добре перемішуємо до його повного розчинення.

2) 5 мандарин очистимо від шкірки і білих прожилок.

3) Підготуємо основу для десерту. 3 вафельних коржа, вагою 80 гр. подрібнити руками. Блендером подрібнювати не варто, так як буде занадто дрібна крихта. Розтопимо 150 гр. чорного шоколаду в мікрохвильовці короткими імпульсами за 10 секунд або на водяній бані. До нього я додала 40 гр. вершкового масла. Додамо до вафельної крихти і добре перемішати. Я ще додала 3 ст. л. сметани, але ви дивіться по консистенції маси, може знадобитися трохи більше або менше, маса повинна вийде в'язкою, еластичною, не дуже щільною, щоб з неї добре можна було ліпити.

3) Підготуємо форму. У мене форма для кексу розміром 21/11 див. Застеляємо її харчовою плівкою, форму, я попередньо злегка змастила рослинним маслом, щоб плівка легше пристала. Підготовлену масу викладаємо у форму, розрівнюємо по стінках і дну, ущільнюючи руками.

4) Виливаємо 2/3 заварного крему, всередину щільно один до одного викладаємо мандарини. Мандарини краще брати невеликі. Заливаємо залишилися кремом. Закриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник мінімум на 2 години, краще на 3-4 години.

5) Коли тортик добре застиг, проходжу по бічних стінках тонким ножем, так як там немає харчової плівки і перевертаю торт на блюдо. Підрізаю краю торта. По боках викладаю часточки мандарина, розрізані навпіл, зрізом вгору. Ось такий тортик вийшов у підсумку. Нарізаємо на порційні шматочки і угощаемся!



Категория: Новости