П'ять продуктів, які не рекомендується розігрівати
Опубликованно 09.09.2018 09:40
Деякі продукти не рекомендується розігрівати: вважається, що при повторній термічній обробці в них утворюються небезпечні для організму речовини.
М'ясо
Під час повторного нагріву м'ясо стає менш смачним, але це не головна проблема: в м'ясі починають руйнуватися легкозасвоювані білки, присутність яких як раз і робить цей продукт корисним. З втратою цих білків м'ясо перетворюється в дуже важку для травлення їжу.
Гриби
Повторна термічна обробка грибів небезпечна з тієї ж причини, що і у випадку з м'ясом.
Буряк
Повторна термічна обробка варених буряків повністю позбавляє овоч його вітамінів. Буряк містить вітаміни В, Р, РР, фолієву кислоту, клітковину, магній, калій, йод, марганець, залізо, сірку, рубідій, цезій і ще цілий перелік живильних компонентів, тому вживання свіжої або зазнала невеликий термічної обробки буряка вживання надзвичайно корисно для серцево-судинної системи. Але довго варити буряк, а потім ще і розігрівати її не рекомендується.
Картопля
За словами вчених, картопля при повторному нагріванні втрачає найбільш значну частину своїх смакових якостей і корисних властивостей. Під впливом високих температур розпадається входить до складу картоплі крохмаль, що не тільки позбавляє картопля поживності, але і може негативно позначитися на стані здоров'я людини, що вживає його. Зазначимо, що фахівці рекомендують вживати запечена картопля, а смаженого – уникати.
Яйця
Розігрівати омлети і яєчню теж не рекомендується, оскільки це знищує корисні мікроелементи в яйцях, а також сприяє виникненню в таких розігрітих яєчних стравах токсинів і навіть канцерогенів.
Категория: Здоровье