Ханум. Ліниві пельмені


Опубликованно 19.01.2019 11:50

Ханум. Ліниві пельмені

Приготування:

1) У глибоку миску вбиваємо яйце, додаємо сіль, розмішуємо і вливаємо воду, ще раз розмішуємо і поступово вводимо муку. Замішуємо круте пельменний тісто. Відправляємо в холодильник на 15 хв.

2) У фарш додаємо цибулю, який пропустили через м'ясорубку, чорний перець, сіль, приправи.

3) Тісто розділяємо на дві частини (буде два ханума) і кожну частину розкачуємо ДУЖЕ(!) тонко, потім викладаємо половину підготовленого фаршу, розподіляємо по всьому тесту, але не до самих країв тіста, щоб його можна було закріпити. Звертаємо в рулет і добре закріплюємо краю, щоб фарш ніде не протік.

4)У каструлю вливаємо 750 мл. гарячої води. Ємність для пароварки змастили будь-яким маслом і виклали ханум швом вниз. Ставимо режим "на пару" на 30 хв.

5) Готовий ханум виймаємо з пароварки з допомогою двох тарілок, спочатку накриваємо однією тарілкою і перевертаємо на неї ємність з ханумом, а потім і сам ханум накриваємо тарілкою і перевертаємо на тарілку. Подавати можна зі сметаною, я ще люблю додавати сметану, хрін, спробуйте, може вам теж сподобається! Приємного апетиту!



Категория: Новости